KOŠARKA

Luka Dončić u Ol star petorci Zapada, bolji od njega samo Lebron

Glasanje traje još 18 dana

Dončić: Trenutno zauzima četvrto mjesto po broju glasova. AFP

Index.hr

3.1.2019

Luka Dončić nastavlja oduševljavati u američkoj NBA ligi.

Novo veliko priznanje dobio je trenutnim uvrštenjem u NBA Ol star petorku gdje je zauzeo četvrto mjesto po broju glasova u Zapadnoj konferenciji, drugo među visokim igračima, te bi prema sadašnjem stanju glasova nastupio u prvoj petorci Zapada. 

Dončić je dobio 679.839 glasova, a budući da ga trener Dalasa Rik Karlajl (Rick Carlisle) koristi na poziciji četvorke, onda je u glasanju Slovenac postavljen među visoke igrače.

Jedini igrač u toj grupi koji ima više glasova od Luke je Lebron Džejms (LeBron James) s 1.083.363 glasa čime je ujedno i igrač s najviše glasova u cijeloj ligi. 

Među bekovima na Zapadu najviše glasova ima Stefen Kari (Stephen Curry), a slijedi ga još jedno iznenađenje, Derik Rouz (Derrick Rose). Treći koji bi ušao u petorku je Džejms Harden (James Harden), a ispod crte su ostali Rasel Vestbruk (Russell Westbrook), Klej Tompson (Klay Thompson) i drugi.


U Istočnoj konferenciji se zasad dogodilo jedno iznenađenje, možda i dva.

Oba su u konkurenciji bekova gdje je na vrhu Kajri Irving (Kyrie Irving), a nakon njega su Dvejn Vejd (Dwyane Wade), koji igra svoju oproštajnu sezonu, te Kemba Volker (Walker). 

Ovogodišnja All-Star utakmica igra se Šarlotu, a glasovi publike čine tek dio izbora za startnu petorku. Preostali dolaze od strane igrača te predstavnika medija. 

Ostatak rostera tradicionalno popunjavaju treneri, a vrijedi podsjetiti da od prošle godine nema igre između Zapadne i Istočne konferencije iako iz obje konferencije dolazi isti broj igrača.


Umjesto po konferencijama, ekipe biraju kapiteni, igrači iz obje konferencije koji su dobili najveći broj glasova. 

Glasanje traje još 18 dana, a može se obaviti na službenim stranicama NBA lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.