TRANSFERI

Spars pravi tim za titulu

Ekipu pojačao i Kenan Bajramović

Bajramović: Veliko ime bh. košarke

E. J.

4.1.2019

Košarkaški klub Spars pravi tim za titulu!

Nakon aktuelnog bosanskohercegovačkog reprezentativca, beka Almira Hasandića, koji je stigao iz tuzlanske Slobode, redove sarajevske ekipe pojačao je i Kenan Bajramović.

Nekadašnji član “Zmajeva”, koji je bio kapiten naše reprezentacije, tako je po treći put u karijeri obukao dres Sparsa. Za razliku od prethodna dva, kad je odlazio u inozemstvo, u Sparsu bi ovog puta trebao igrati do kraja sezone.

Kenan je u protekle četiri godine nastupao uglavnom u Turskoj, gdje je prošle sezone bio jedan od glavnih igrača drugoligaškog Akhisara sa prosjekom od 15,8 poena i 5,9 skokova po meču.

- Kenan je prošlu sezonu završio u Turskoj, a još od avgusta trenira s nama. Sada je formalno postao član Sparsa i u nastavku sezone će igrati za naš klub - kaže Nermin Selimović, direktor Sparsa.

Zenički krilni centar veliko je ime bh. košarke. Uprkos poznim igračkim godinama (37), sigurno i dalje može biti igrač prevage na našim terenima.

Sarajevsku Bosnu, u koju je stigao iz matičnog Čelika, predvodio je još 2005. do titule prvaka BiH. Titule je osvajao i s ukrajinskim Azovmašem i litvanskim Litvos ritasom, s kojim je dvije sezone igrao elitnu Euroligu.

U bogatoj karijeri nastupao je i za ukrajinski Kijev, latvijsku Rigu, njemačku Albu, turske Turk telekom, Bešiktaš, Banvit...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.