NBA

Olstar: Samo Lebron ispred Dončića na Zapadu

Igrači sa najviše glasova u obje konferencije bit će kapiteni i birat će košarkaše sa kojima žele igrati u timu

Lebron Džejms. AFP

b92.net

10.1.2019

Poslije drugog presjeka glasova za NBA Olstar meč, srpski košarkaš Nikola Jokić i dalje je sedmi među krilnim igračima i centrima na Zapadu sa 740.918 glasova. 

Ispred Jokića su Stiven Adams (Steven), Entoni Dejvis (Anthony Davis), Kevin Durent (Durant), Pol Džordž (Paul George), Luka Dončić i lider konferencije i kompletnog Olstar glasanja Lebron Džejms (James).

Zanimljivo, Dončić sa 2,22 miliona ima skoro 200.000 glasova više od Stefa Karija (Steph Curry), koji je lider među bekovima ispred Derika Rousa (Derric Rose), Džejmsa Hardena (James) i Rasela Vestbruka (Russell Westbrook).

Najviše glasova na Istoku među bekovima imaju Kajri Irving (Kyrie Irving), Dvejn Vejd (Dwyane Wade) i Kemba Voker (Walker), a među "visokim" igračima Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo), Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) i Džoel Embid (Joel Embiid).

Glasanje traje do 25. januara, a podsjećamo ovo su samo glasovi navijača koji će na kraju činiti 50 odsto. Još 25% pripada igračima i 25 odsto predstavnicima medija.

Igrači sa najviše glasova u obje konferencije bit će kapiteni i birat će košarkaše sa kojima žele igrati u timu.

Deset košarkaša će biti odabrano ovim putem (po pet u obje konferencije), a potom će rezerve, kao i svake godine, izabrati treneri. Ovdje možete glasati za igrače za koje mislite da zaslužuju Olstar meč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.