KAMP

Prvi put u Americi skup mladih košarkaša s Balkana

Bit će prisutni djevojčice i dječaci uzrasta od 8 do 18 godina

Prvi put u Americi: Košarkaški vikend u Čikagu. Ilustracija

Avaz Sport

14.1.2019

U Čikagu će se 19. i 20. januara održati "Košarkaški vikend - Čikago", na kojem će biti prisutni djevojčice i dječaci uzrasta od 8 do 18 godina. 

Promotori i gosti kampa bit će Enver Poljak (NBA skaut), Vedad Sarančić (trener u Čikago srednjoj školi/gimnaziji), Zoran Planinić (NBA, reprezentacija Hrvatske), Bruno Skokna (Univerzitet Lojola u Čikagu), Mirza Omerčehajić i Haris Begičević (Čikago snaga košarke).  

Pašović: Svi žele biti dio uspješne i dobre priče

- Kao mlad i ambiciozan trener koji voli izazove, prihvatio sam poziv u ovu, ustvari, balkansku priču. Vidio sam da se radi o ljudima koji su zaista profesionalci i uspješni u svom poslu. Kada znate da će se to realizirati na najvišem mogućem nivou i kada pogledate promotore ovog projekta, osjetite kao trener da je odlično iskoristiti priliku, pa sam prihvatio da napravim program i budem glavni trener kampa. Svi žele biti dio uspješne i dobre priče pogotovo u sportu. 

Uzrast je od 8 do 18 godina djevojčice i dječaci i nadam se da ću vidjeti nešto i za budućnost reprezentativne bh. košarke, tj. prepoznati neki talent koji će imati zapaženu karijeru. Trenutno sam u Feniksu, a ovdje je porijeklom iz BIH troje naše djece Edin Smječanin, Mirza Ajanović i Alem Huseinović, koje pratim i gledam na utakmicama srednje škole i svi imaju zapažene uloge u svojim timovima. 

Organizatori i ljudi iz Čikaga me već kontaktiraju, svi smo jako uzbuđeni i s nestrpljenjem očekujemo početak kampa te se nadamo da ćemo svi zajedno uživati kroz treninge - kaže glavni trener kampa Admir Pašović, selektor U-16 reprezentacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.