NBA

Poznate Ol-star petorke: Lebron i Janis kapiteni, fanovi smatraju da je Dončić pokraden

Velike šanse da zaigra na ovom meču ima srbijanski internacionalc Nikola Jokić

Ol star meč: Lebron i Janis kapiteni. NBA

Avaz Sport

25.1.2019

NBA je objavila imena košarkaša koji će činiti startne petorke na ovogodišnjem Ol-star meču koji će se odražati u Šarlotu. 

Lebron Džejms (LeBron James) će biti kapiten ekipe Zapada, a pored njega u startnu petorci se nalaze još Stef Kari (Stephan Curry), Džejms Harden (James), Kevin Durent (Durant) i  Pol Džordž (Paul George).

Ono što je zanimljivo među startnih pet nema Luke Dončića. Slovenac je po broju glasova navijača (donosi 50 posto bodova) na Zapadu bio odmah iza Lebrona. No, po glasovima trenera on je šesti, a osmi po glasovima igrača (po 25 posto). Mnogi fanovi koji su glasali za Dončića (više od 4 miliona glasova) izrazili su nezadovljstvo putem društvenih mreža, te smatraju da je Dončić pokraden. On i dalje, pak, ima šansu biti na Ol staru, ali kao rezerva. 

S druge strane, Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounpmo) će predvoditi ekipu Istočne konferencije, a saigrači će mu biti Kajri Irving (Kyrie Irving), Kemba Voker ( Walker), Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) i Džoel Embid (Joel Embiid). 

Za svaki tim bit će selektirano po sedam rezervi, a lista rezervnih košarkaša bit će objavljena 31. januara, dok će 7. februara u TV prenosu kapiteni birati svoje timove. 

Velike šanse da zaigra na Ol star meču ima srbijanski internacionalc Nikola Jokić, koji je u izboru navijača bio sedmi visoki košarkaš Zapada, dok su šanse da se naš Jusuf Nurkić nađe na istom svedene na minimum. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.