KOŠARKA

Cedevita savladala Zvezdu i nanijela joj prvi poraz u ABA ligi

Najveća pobjeda "Vitamina" protiv rivala iz Beograda u historiji

Kobs: Odigrao dobru utakmicu. Twitter

b92.net

26.1.2019

Cedevita je stigla do pobjede protiv Crvene Zvezde u derbiju ABA lige i nanijela gostima iz Beograda prvi poraz u takmičenju nakon 15 vezanih pobjeda.

Nakon izjednačenog prvog perioda razigrao se Džejkob Pulen (Jacob Pullen) koji sa 13 poena za pet minuta pokreće seriju Cedevite u drugom periodu za +13 (45:32) na poluvremenu.

Gosti su se mučili u napadu, ali ni u odbrani nije funkcioniralo sve najbolje, pa domaćin sredinom poslednje četvrtine stiže do ogromnih 29 razlike (77:48).

U završnici meča se razigrao Ognjen Dobrić koji je režirao seriju Zvezde 17:4, koji uspjevaju da izbjegnu debakl u Zagrebu.

Cedevita je savladala Zvezdu prvi put od oktobra 2017., a ovo joj je najlakša pobjeda nad crveno-bijelima u historiji međusobnih susreta u regionalnom takmičenju.


Zagrepčane je do 12. pobjede u sezoni predvodio Pulen sa 15 poena, 14 je dodao Džastin Kobs (Justin Cobbs) uz 4 asistencije, 13 je postigao Krušlin, a po 12 su ubacili Eldžin Kuk (Elgiin Cook) uz 6 skokova i Andrija Stipanović uz 8 uhvaćenih lopti.

Sjajnom igrom u završnici meča u ekipi Zvezde se istakao Ognjen Dobrić koji je utakmicu završio sa 17 poena uz 6 skokova, a dvocifren učinak imao je još samo Davor Ristić sa 12 i Majkl Odžo (Michael Ojo) sa 10 poena.

Zvezda u sljedećem kolu dočekuje Olimpiju, 2. februara, dok Cedevita gostuje Igokei u Laktašima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.