KOŠARKA

Entoni Dejvis zatražio trejd, želi otići u Lejkerse ili Boston

Jedan od najboljih visokih igrača današnjice

Dejvis: U Nju Orleansu od 2012.. Twitter

24sata.hr

28.1.2019

Entoni Dejvis (Anthony Davis) je odlučio, ne želi više nositi "Pelikane" na leđima, a volio bi ići i u lov na prstenje. 

Najbolji igrač Nju Orleans pelikansa  i jedan od najboljih visokih igrača današnjice rekao je svom klubu kako nema namjeru produžiti ugovor s njima, već želi biti trejdovan u neku drugu ekipu.

Ugovor s Nju Orleansom traje do 2020. godine, a na kraju ove sezone otvara mu se mogućnost potpisivanja tzv. supermaks ugovora s kojim bi zaradio 240 miliona eura. Takav mu ugovor može ponuditi samo trenutni klub, ali Dejvis ne želi raspravljati o tome.

- Entoni želi trejd u ekipu s kojom može konkurirati za titulu i pobjeđivati u kontinuitetu. Prema klubu želi biti pošten i jasan te ih je na vrijeme obavijestio o svojim namjerama. To je u interesu igrača i kluba - rekao je Rič Pol (Rich Paul), agent Dejvisa koji je također agent i Lebrona Džejmsa (LeBrona James). 

Upravo se Lejkersi spominju kao njegova sljedeća moguća destinacija. Lejkersi bi u Nju Orleans mogli poslati nekoliko mladih igrača koji bi pojačali rotaciju "Pelikansa", dok bi Dejvis uz Lebrona mogao odvesti klub iz Los Anđelesa na viši nivo.

Također, u nekim kombinacijama spominju se i Boston seltiksi, ali oni ga ne mogu dovesti prije kraja sezone zbog ugovora njihove zvijezde Kajrija Irvinga (Kyrie). 

Naime, klubovi smiju imati jednog igrača sa maksimalnim ugovorm a to je Irving u Seltiksima. Zato moraju pričekati do kraja sezone da Kajri postane slobodan igrač ukoliko žele Dejvisa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.