KOŠARKA

NBA liga odlučila: Dončić predvodi tim Svijeta, Bogdanović mu saigrač

Treneri ekipa bit će Dirk Novicki i Kajri Irving

Dončić: Učestvovat će i u takmičenju u vještinama. AFP

Avaz Sport

30.1.2019

Tradicionalno u okviru NBA Ol-star vikenda bit će odigran i meč zvijezda u usponu. Ol-star je na rasporedu između 15. i 17. februara u Šarlotu, a u spomenutom meču nadmeću se najbolji američki i svjetski igrači koji su u NBA ligi u svojoj prvoj ili drugoj sezoni.

Prošle godine srbijanski bek Bogdan Bogdanović je kao početnik izabran za MVP spomenute utakmice, a i ove godine će imati priliku pokazati šta zna.

Mladi slovenski košarkaš Luka Dončić u svojoj ruki sezoni predvodit će tim Svijeta te će učestvovati i u takmičenju u vještinama.

Tim Svijeta s klupe će predovoditi Dirk Novicki (Nowitzki), a u ekipi će igrati: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Luka Dončić (Dalas), Deandre Ejton (Deandre Ayton, Feniks), Lauri Markanen (Markkanen, Čikago), Čedi Osman (Cedi, Klivlend), Ben Simons (Simmons, Filadelfija), Og Anunobi (Anunoby, Toronto), Šai Gildžeus-Aleksander (Shai Gilgeous-Alexander, LA Klipers), Riodons Kuruks (Rodions Kurucs, Bruklin), Džoš Okogi (Josh Okogie, Dalas)

Trener ekipe SAD bit će Kajri Irving (Kyrie), a u spomenutoj ekipi nastupit će: Džaret Alen (Jarrett Allen, Bruklin), Marvin Begli (Bagley, Sakramento), Lonzo Bol (Ball, LA Lejkers), Džon Kolins (John Collins, Atlanta), Dearon Foks (De'Aaron Fox, Sakramento), Dažren Džekson mlađi (Jaren Jackson Jr, Memfis), Kajl Kuzma (Kyle, LA Lejkers), Donovan Mičel (Mitchell, Juta), Džejson Tejtjum (Jayson Tatum, Boston), Tre Jang (Trae Young, Atlanta).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.