SARAJEVO

Čolan: Igokea u ovoj sezoni neće igrati u Ligi 6

Klub iz Laktaša ima pravo nastupa u Kupu BiH - Mirza Delibašić

Čolan: Igokea ima status kao i do sada. Fena:

Fena

5.2.2019

Košarkaški klub Igokea neće igrati završnicu prvenstva Bosne i Hercegovine, izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan danas u Sarajevu na druženju s novinarima.

Povodom informacije da bi se Igokea mogla uključiti u prvenstvo nastupom u Ligi 6, što je nedavno nagovijestio i tim menadžer Igokee Siniša Kovačević, Čolan je potcrtao da takva opcija nije realna.

Naime, Kovačević, koji je ujedno i direktor reprezentacije BiH, za "Mondo" je izjavio da klub iz Laktaša želi da se vrati u završnicu bh. prvenstva te da će njihov prijedlog iznijeti Upravnom odboru KSBiH od kojeg očekuju kompromis.

Čolan ističe da niko iz Igokee nije službeno kontaktirao Savez po tom pitanju.

- Upravni odbor je stava da igranje Igokee u Ligi 6 u ovoj sezoni nije moguće - istaknuo je Čolan, podsjećajući na odluku Upravnog odbora KSBiH na sjednici u Busovači u oktobru prošle godine, kada je dozvoljeno klubu iz Laktaša da u ovoj sezoni ne učestvuje u domaćem prvenstvu, nego isključivo u regionalnoj ligi.

Također, sistemom takmičenja već je određeno da će u Ligi 6 za prvaka BiH igrati ekipe koje su ostvarile plasman od prvog do šestog mjesta te da će prenositi sve bodove iz ligaškog dijela takmičenja.

- Igokea u ovom trenutku ima status kao i do sada i neće igrati Ligu 6. Naravno, imaju pravo nastupa u Kupu BiH - Mirza Delibašić - zaključio je generalni sekretar KSBiH.

Podsjetio je i na sastanak čelnika Saveza s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom krajem prošle godine u Laktašima, koji je iskazao spremnost da pomogne Savezu u rješavanju finansijskih problema, kroz izmirivanje duga sredstvima iz državnog budžeta.

KSBiH, kako je kazao Čolan, u ovom trenutku ima dugovanja od oko 2,9 miliona KM po raznim osnovama.

Kada je u pitanju smještaj kancelarije Saveza, Čolan ističe da prostorije u kojima su trenutno smješteni nisu adekvatne. Bilo je govora, kako kaže, da presele u novu zgradu Nogometnog saveza BiH, ali da zbog finansijskih problema nisu to u mogućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.