MEJDAN

OKK Sloboda treći put bolja od Gradine, teška povreda Bijelića

Gosti u 19. minuti ostali su bez najboljeg igrača

Tuzla: Sloboda bolja od Gradine. Fena

Fena

11.2.2019

U posljednjem susretu 18. kola prvenstva BiH za košarkaše, večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli OKK Sloboda pobijedila ekipu Gradine iz Srebrenika rezultatom 82:72 (25:14, 22:18, 18:21, 17:19).

Bila je to treća pobjeda tuzlanskih košarkaša u službenim nastupima protiv Gradine u ovoj sezoni, ali kao i na prethodne dvije, u prvenstvu i Kupu BiH, igrači trenera Bojana Kusmuka, namučili su favorizirane domaćine.

Iako je OKK Sloboda vodila cijelo vrijeme, počevši s 10:0, gosti su nalazili načina da se rezultatski približe. Međutim, u 19. minuti ostali su bez najboljeg igrača, centra Dejana Bijelića, koji je u skoku nezgodno pao i teže je povrijedio koljeno desne noge.

Nakon ukazane pomoći, odveden je s parketa i više se nije vraćao u igru. U tom trenutku OKK Sloboda je vodila s 45:32, a Bijelić je sa 6 poena bio drugi strijelac svoje ekipe. 

Iako su igrači Gradine i bez Bijelićeve pomoći u nastavku pružili dobru igru, nisu mogli ugroziti pobjedu OKK Slobode.

Do nove pobjede ekipu trenera Josipa Pandže predvodili su Greg Tondike (Gregg Thondique) sa 17, te Milivoje Božović i Zlatko Jovanović sa po 15 poena. 

U sastavu Gradine Mujo Tuljković je ubacio 13 poena, dok su po 11 poena upisali Zlatko Golijanin, Mirza Hrnčić i Nikola Otović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.