KOŠARKA Ispravlja se velika nepravda prema Slovencu

Nakon povrede Entonija Dejvisa, Luka Dončić bi ipak mogao nastupiti na Ol-star meču

U posljednji trenutak upada

Avaz Sport
15.02.2019 16:34

Dončić: Imao najviše glasova poslije Lebrona Džejmsa od strane navijača

Foto: AFP

Košarkaš Nju Orleans pelikansa Entoni Dejvis (Anthony Davis) na meču protiv Oklahome doživio je povredu i morat će ići na magnetnu rezonancu, poslije čega bi trebalo biti poznato hoće li biti u stanju nastupiti za tim Lebrona Džejmsa (LeBron James), koji je birao Dejvisa na žrijebu za Ol-star.

Ukoliko Dejvis bude spriječen da nastupi na ovom prestižnom meču, njegovo mjesto bi mogao zauzeti Luka Dončić, koji je od navijača imao najviše glasova poslije Lebrona Džejmsa. 

Dončić je dobio znatno manje glasova novinara, igrača i trenera, pa je na kraju završio prvi ispod crte, što, sudeći prema njegovoj reakciji kada mu je to saopćeno, nije očekivao. 

Ipak, Dončić ni sada nije siguran kao učesnik, jer su mu konkurenti, prema pisanju američkih medija, Derik Rouz (Derick Rose) i Rudi Gober (Rudy Gobert). 

Ukoliko gledamo njihov i učinak Luke Dončića, kao i glasove koje je dobio od navijača, jasno je da je on prvi favorit da uskoči kao zamjena, ukoliko se utvrdi da Dejvis neće biti u stanju nastupiti.

Dončić će svakako biti na Ol-star vikendu u Šarlotu, jer će igrati u meču "Zvijezda u usponu", gdje brani boje tima svijeta. Također, slovenski košarkaš nastupit će i u takmičenju u vještinama. A ukoliko upadne kao rezerva i na Ol-star meču, bit će to kompletiran radni vikend za fantastičnog Slovenca. 

Ol-star NBA vikend održava se u Šarlotu od 15. do 17. februara. Ol-star meč zakazan je za noć između nedjelje i ponedjeljka od 2 poslije ponoći.

Komentari

NA VRH