PRIPREME Očekuje da će svi pozvani sutra doći i staviti se na raspolaganje

Košarkaški "Zmajevi" se okupili u Zenici, Bosnić na prvom treningu ima pet igrača

Okosnica tima ostala iz prethodnih duela

Fena
17.02.2019 19:50

Zenica: Okupili se bh. košarkaši

Foto: Fena

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici za početak priprema pred dva posljednja susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, koje će 21. februara u Pardubicama igrati protiv Češke te 24. februara u Zenici protiv Bugarske.

Selektor Vedran Bosnić na večerašnjem treningu, koji je u 19.00 sati počeo u dvorani "Bilmišće", na raspolaganju ima samo pet igrača: Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića, Njegoša Sikiraša, Ismeta Sejfića i Obrada Tomića. 

- Imamo dosta igrača iz različitih liga i država, koji igraju na završnim turnirima nacionalnih kupova. Bitno je da igrači sutra što prije dođu, da odradimo zajednički trening, jer već u utorak putujemo. Imat ćemo i jedan timski trening u Češkoj, što je sve skupa jako malo vremena - rekao je selektor Bosnić i dodao kako je bitno što mu je okosnica tima ostala iz prethodnih duela, koje su krajem prošle godine igrali te izgubili protiv Bugarske u gostima te protiv Finske u Zenici.

Međutim, uprkos porazima te što su to bile i prve utakmice pod njegovim vodstvom, "Zmajevi" su pokazali dobru igru i pristup. 

- Da, bilo je jako dobro. Zadatak je i ovog puta borbenost, energija, temelji za budućnost... Znači, da se već vidi ekipa, odnosno igrači koji će biti nosioci ove ekipe. Nismo bili kompletni ni prošli put, sada su neki novi došli pa će neki drugi dobiti više šanse. Nadam se da ponovimo igru i energiju iz te dvije utakmice. Da, ako možemo, to dignemo za nekih 10-20 posto - ističe Bosnić.

Dodao je kako, za sada, niko nije otkazao dolazak na pripreme, ali se nada da će svi pozvani sutra i doći i staviti se na raspolaganje.

Komentari

NA VRH