KOŠARKA NBA Ol-star meč

Lebron i društvo slavili nakon velikog preokreta, Durentu MVP titula

Očekivalo se više od prestižne utakmice

Avaz Sport

NBA Ol-star: Lebron i društvo slavili pobjedu

Foto: AFP


Posljednjeg dana Ol-star vikenda u Šarlotu tim Lebrona Džejmsa (Le Bron James) nakon velikog preokreta savladao je tim Janisa Adetokumboa (Giannis Antetokounpmo) rezultatom 178:164.

Meč je počeo poprilično neobavezno. Janisov tim, predvođen kapitenom, lako je dolazio do poena atraktivnim zakucavanjima. Lebron i društvo nisu mogli pogoditi skoro ništa i prednost protivnika je rasla sve više. Na poluvrijeme se otišlo sa 13 poena prednosti za Janisov tim, a igranje odbrana nije bilo ni na vidiku.

U nastavku Lebronova ekipa je nastavila promašivati i činilo se da će doživjeti blamažu. No, tako je bilo sve do sredine treće četvrtine, kada su za samo četiri minute Lebron i društvo nadoknadili velikih 20 poena zaostatka i ušli u egal, a već na kraju treće četvrtine došli do prednosti.

U posljednjoj četvrtini igrala se ozbiljnija košarka i odbrane su bile na visini zadatka.  Na kraju slavila je Lebronova ekipe predvođena Kevinom Durentom (Durant), igračem koji je na kraju drugi put u karijeri osvojio MVP nagradu Ol-star meča. Durent je do ovog laskavog priznanja došao sa 31 poenom i sedam skokova. Najbolji u Janisovoj ekipi bio je upravo on sa 38 poena i 11 skokova.

NA VRH

Podijeli članak na