ZENICA

Bosnić: U naredna dva meča selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za EP

Do večeras bi svi igrači trebali da se okupe

Zenica: "Zmajevi" žele pobjedama okončati kvalifikacije. Fena

Fena

18.2.2019

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan priprema se u Zenici za posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

"Zmajevi" će 21. februara u Pardubicama igrati protiv Češke, a 24. februara u Zenici protiv Bugarske, čime će i okončati ove kvalifikacije.

Selektor Vedran Bosnić trenutno ima deset igrača na okupu, a do večeras bi, kako kaže, svi trebali doći u Zenicu.  

- Polako se sakupljamo. Jučer smo imali pet, danas imamo deset igrača na treningu. Večeras bismo trebali imati svih 16 igrača koji su pozvani - istakao je Bosnić, koji je najavio da sutra putuju u Češku te da im je cilj u naredna dva meča što bolje selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Podsjetio je kako su od Češke izgubili kući te da se radi o jako dobroj ekipi, koja se već kvalificirala na SP te zaslužuje svaki respekt. 

- Ovo će nam okupljanje pomoći puno, jer ovo je jedna nova generacija. Zato je bitno da imamo podršku, a nadam se da ćemo kroz ove utakmice i treninge i ostvariti neke stvari koje smo i zacrtali - kazao je Njegoš Sikiraš, kojem će naredni mečevi biti prilika da se nametne.

- Rezultatski, znamo da nema puno šansi ni ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo što smo pokazali u posljednje dvije utakmice. Mislim da smo ostavili dobar dojam - izjavio je kapiten Miralem Halilović, koji se nada da će se nagraditi barem jednom, a nada se i s obje pobjede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.