KVALIFIKACIJE Na put krenulo 12 igrača

Sulejmanović, Buza, Durmo i Sejfić propuštaju meč protiv Češke

Do konačne destinacije očekuje ih 14 sati dug put autobusom

Fena
19.02.2019 08:19

Zenica: "Zmajevi" otputovali u Češku

Foto: Fena

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u nedjelju poslije podne okupila na pripremama u Zenici, otputovala je jutros u Češku, gdje ih u četvrtak u Pardubicama (18 sati) očekuje posljednji gostujući duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Selektor Vedran Bosnić je kazao kako na put ide 12 igrača. Povrijeđeni Emir Sulejmanović ostaje i on će u Zenici vježbati s pomoćnim trenerom Tihomirom Mustapićem, kao i Ibrahim Durmo, Nedim Buza i Ismet Sejfić, koji su ovog puta prekobrojni.

- Kada se vratimo, oni se opet priključuju. Sada sam se odlučio za ovih 12 igrača, ranije su bili neki drugi. Uglavnom, rotiramo sve igrače.

Oni su u konkurenciju za utakmicu protiv Bugarske (nedjelja, 24. februar, u Zenici) - najavljuje Bosnić, kojeg ne napušta optimizam. 

- Optimizma ima uvijek. Od prvog dana otkad se uđe u hotel, kada smo svi zajedno, kada treniramo, kada je dobra atmosfera... Optimizam je tu. Energija je dobra, ali svi znaju da je vrlo kratko vrijeme - kaže Bosnić.

Napominje da ih do Češke očekuje 14 sati dug put autobusom.

- Sutra imamo ta dva treninga i utakmicu u četvrtak. Jučer smo imali jako borben trening. Vidjela se ta energija i idemo da se borimo - najavljuje Bosnić i smatra da će Česi nastupiti sa sličnom ekipom kao i u prvom meču, 16. septembra prošle godine u Sarajevu, nakon kojeg su Česi poraženi kući od Francuske (65:79) i u gostima kod Rusije (61:81). 

Česi su u septembarskom meču bili bolji te slavili 80:85, ali da će im ovog puta sigurno izostati NBA igrač Tomaš Satoranski (Tomas Satoransky) te euroligaški centar Jan Vesli (Vesely), koji je povrijeđen u Fenerbahčeu.  

Komentari

NA VRH