ZENICA Traži se pobjeda za kraj

Košarkaši BiH protiv Bugarske završavaju kvalifikacioni ciklus za SP

Fena
24.02.2019 08:49

Foto: Arhiv

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas završava kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će ove godine biti održano u Kini.  

Najbolji košarkaši BiH ranije su ostali bez šansi da se plasiraju na smotru najboljih košarkaških reprezentacija svijeta, a danas će protiv Bugarske u Zenici od 18 sati pokušati kvalifikacioni ciklus završiti pobjedom.

Bugari su, također, bez šansi da se plasiraju na završni turnir, a selektor BiH Vedran Bosnić priželjkuje dobru partiju svojih košarkaša i pobjedu za kraj kvalifikacija.

- Imali smo kvalitetnih utakmica i dobrih perioda igre, a sada želimo to unaprijediti. Ne smijemo imati učestale padove u igri, kada nam protivnik postiže lagane poene - izjavio je Bosnić.

BiH je iz prve faze takmičenja prenijela dvije pobjede, ali u drugoj fazi nije slavila. Na tabeli grupe K, kolo prije kraja, zauzima posljednje, šesto mjesto.

Plasman na Svjetsko prvenstvo iz grupe ranije su osigurali selekcije Francuske i Češke, a trećeg putnika u Kinu, u međusobnom duelu danas će u Permu odlučiti selekcije Rusije i Finske. 

NA VRH