KOŠARKA

Kadetkinje ŽKK RMU Banovići u Beogradu ostvarile historijski uspjeh za svoj klub

Narednog mjeseca u Mariboru će igrati za 5. mjesto

Beograd: Kadetkinje ŽKK RMU Banovići ostvarile historijski uspjeh. ŽKK RMU Banovići

Avaz Sport

25.2.2019

Kadetkinje ŽKK RMU Banovići samim plasmanom u regionalnu WABA U-17 ligu napravile su ogroman uspjeh, jer je to prvi put da nastupaju u jednom međunarodnom takmičenju.

Kako uprava kluba iz Banovića pred sebe postavlja visoke ciljeve, tako su uradili i kada je u pitanju ovaj mladi i perspektivni tim. Cilj je bio ući među 8 najboljih ekipa, ali one su, skupa sa svojom trenericom Jasnom Sliško, otišle korak dalje i plasirale se u samu završnicu, gdje će narednog mjeseca u Mariboru igrati za 5. mjesto.

Proteklog vikenda u Beogradu je održan četvrtfinalni turnir, gdje su prvu utakmicu izgubile od ekipe Celja rezultatom 84:48. Težak poraz su pretrpjele od ekipe koja je glavni favorit za osvajanje titule prvaka WABA U-17 lige. Drugu utakmicu nisu igrale, jer je Ilirija predala utakmicu pa je upisan službeni rezultat 20:0 i pobjeda za Banovićanke.

Važno je napomenuti da su ove djevojke godinu mlađe od svojih protivnica u ovom takmičenju i da će se ekipa u istom sastavu takmičiti i naredne sezone, kada će biti u prednosti nad ostalim mladim košarkašicama u pogledu neprocjenjivog iskustva koje su stekle tokom ove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.