USPJESI

Spars se bori za Prvu ABA ligu

Sarajevski klub tri kola prije kraja zauzima odlično drugo mjesto

Sarajevski klub dočekuje Sutjesku

E. J.

27.2.2019

Plej-of Druge regionalne ABA lige za košarkaše će početi 20. marta polufinalnom serijom koja će se igrati na dvije pobjede.

Preostali termini su 24. i 28. mart. Pobjednici polufinala će odmjeriti snage u finalu, čiji će prvak steći pravo nastupa u Prvoj ABA ligi od sezone 2019./2020.

Finale će se igrati na tri pobjede, a termini mečeva su 1., 2., 4., 5. i 8. april. Poraženi finalista imat će još jednu šansu da se domogne višeg ranga, jer ga očekuje baraž (na dvije pobjede) protiv pretposljednjeg, 11-plasiranog tima Prve ABA lige.

Velike su šanse da će i Bosna i Hercegovina imati svog predstavnika u borbi za Prvu ABA ligu. Tri kola prije kraja ligaškog dijela sezone u ABA 2 sarajevski Spars zauzima odlično drugo mjesto na tabeli sa 14 pobjeda i pet poraza.

Vodi slovenska Primorska sa 18-1, a šanse da se probiju među četiri za plej-of imaju i MZT (Makedonija, omjer 13-6), Dynamic Beograd (Srbija, 11-8), Sutjeska (Crna Gora, 11-8), Borac Čačak (Srbija, 10-9)... Drugi bh. predstavnik, mostarski Zrinjski, nalazi se na 11. mjestu u konkurenciji 12 klubova s omjerom od 6-13.

U 20. kolu Spars će u četvrtak ugostiti Sutjesku (18 sati), dok će Zrinjski u istom terminu u Sloveniji igrati protiv domaćeg Heliosa.

Albijanić prvo ime

Centar Draško Albijanić statistički je vodeći igrač Sparsa u ABA 2 ligi.

Nekadašnji reprezentativac BiH i vodeći je strijelac sarajevskog tima, prosječno bilježi 13,6 poena. Ima i najviše skokova, šest u prosjeku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.