KOŠARKA

Dončić se povrijedio, ne zna se kada će se Slovenac vratiti na parket

Uz bolnu grimasu i hramljući, napustio teren nakon posljednjeg zvuka sirene

Dončić: Uspio do kraja odigrati meč. AFP

Avaz Sport

12.3.2019

Prema izvještajima američkih medija, Luka Dončić doživio je blažu povredu koljena na nedjeljnom meču protiv San Antonija. 

Kako piše jedan lokalni list, Dončić kaže da je osjetio kao da je "nešto iskočilo" u koljenu nakon jednog od prodora. Luka je uspio do kraja odigrati meč, ali je uz bolnu grimasu i hramljući napustio parket nakon posljednjeg zvuka sirene. 

Povreda slovenskog košarkaša bit će podvrgnuta procjeni, a ljekari koji rade u teksaškom klubu se nadaju da nije ništa ozbiljnije prirode.

Govoreći o Lukinoj povredi, trener Maveriksa Rik Karlajl (Rick Carlisle) izjavio je da ne može ništa precizirati oko povratka Slovenca na parket. 

- Nisam siguran hoće li zaigrati, za sada samo mogu reći da ima blažu povredu koljena. Nisam ni siguran je li do povrede došlo u sudaru s nekim drugim košarkašem ili je u nekom od napada nezgodno pao. Samo se nadam da nije ništa ozbiljno, uskoro ćemo sve znati - rekao je Karlajl.

Tokom 62 meča koje je Dončić odigrao ove sezone bilježio je u prosjeku 21,1 poen po susretu, a uz to je hvatao 7,2 lopte po meču uz 5,6 asistencija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.