A-1 LIGA

Čelik preko Proma želi do prvog mjesta

Želimo nastaviti niz pobjeda, kaže Bulajić

Optimizam u redovima Zeničana. D. Jurišić

D. J.

16.3.2019

Zenička publika imat će priliku da uživa u odličnoj košarci, jer se sutra u derbiju A-1 lige u gradskoj areni "Husejin Smajlović" sastaju ekipe Čelika i Proma. "Crno-crveni" nakon 17 kola dijele drugu poziciju na tabeli s omjerom od 11 pobjeda i šest poraza, koliko imaju još ilidžanski Igman-Burch i živinički IBU Spartans, dok gosti iz Donjeg Vakufa vode sa pobjedom više.

- Naša ekipa se nalazi u dobrom ritmu i prisutan je optimizam. Želimo nastaviti niz pobjeda iako ne potcjenjujemo protivnika. Nama u korist ide činjenica da smo imali kvalitetnu pripremu te da igramo pred našom publikom – rekao je predsjednik OKK Čelik, Goran Bulajić, i pozvao ljubitelje sporta da u što većem broju dođu u zeničku arenu. 

- Svi prisutni će vidjeti jako dobru košarku, naša ekipa mora biti kao jedan i pružiti svoj maksimum kako bi stigli do prve pozicije na tabeli. Nakon pobjede u Goraždu, spremni smo za novi derbi. Znamo sve o našem narednom protivniku, imali su mnogo bolju ekipu u prvom dijelu prvenstva. Našoj mladoj ekipi je potrebna podrška publike koja, vjerujem, neće izostati - kaže Armel Mujaković, trener Čelika.

Prvotimci Čelika, Anes Podojak i Kerim Dragolj, istakli su da slijedi jedna od najtežih utakmica u sezoni.

- Sigurno je da će ova utakmica biti pravi test za nas pred plej-of. Promo je dosta dobra ekipa, međutim, mi ovaj drugi dio sezone igramo bolje i imamo omjer od pet pobjeda i jednog gostujućeg poraza – rekao je Dragolj.

Utakmica Čelik – Promo na rasporedu je u nedjelju od 17 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.