KOŠARKA Američki centar priznao da je igrao pod lažnim pasošem

Real Madridu prijeti oduzimanje tri trofeja iz 2015. godine

Za svoje postupke će morati odgovarati na sudu

Index
18.03.2019 18:48

Sloter: Agentu dao 35 hiljada dolara

Foto: Twitter

Real Madrid mogao bi izgubiti tri trofeja iz 2015. zbog slučaja američkog centra Markusa Slotera (Marcus Slaughter), piše "La Vanguardia".

Naime, Sloter je priznao kako je te sezone igrao pod lažnim pasošem Ekvatorijalne Gvineje. Razlog je taj što je tako otvorio još jedno mjesto stranom igraču zbog pravila španske lige. 

Osim toga, Sloter je rekao da je svom agentu Žulijanu Arandi (Julian) dao 35 hiljada dolara, ali nije znao koji je daljnji postupak i krši li time zakon. Agent američkog centra tvrdi da su ljudi u klubu odradili cijeli posao, dok iz Reala to demantiraju, piše "Marca".

Za svoje postupke će morati odgovarati na sudu u Madridu. Datum suđenja još nije poznat, ali tužilaštvo traži dvije godine i šest mjeseci zatvora za sve uključene u ovaj skandal, uključujući i Slotera, koji ove sezone igra za turskog prvoligaša Bašakšehir.

Ako presuda bude osuđujuća, to bi moglo dovesti do sportskih sankcija i oduzimanja naslova prvaka Španije, Eurolige, kao i osvojenog španskog kupa iz 2015. 

Španski trofeji tako bi bili pripisani Barceloni, koja je u prošlosti ukazivala na ovaj problem. Oni su u oba finala te godine izgubili od Reala.

Komentari

NA VRH