IMENOVANJE

Goran Jurčenko novi pomoćnik selektora ženske košarkaške reprezentacije BiH

Pomagat će Goranu Loji

Jurčenko: Imamo kvalitetan igrački kadar. Arhiv

Avaz Sport

21.3.2019

Trener aktuelnih prvakinja BiH ŽKK RMU Banovići Goran Jurčenko novi je pomoćnik selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jurčenko će, zajedno s glavnim selektorom ženske A reprezentacije BiH Goranom Lojom, voditi naš nacionalni tim. 

Jurčenko nije krio zadovoljstvo nakon imenovanja na ovu funkciju.

Nisam nikome zamjerio što nikada do sada nisam dobio poziv za selektorsku poziciju, ali mi nije bilo jasno da uspjesi koje sam ostvario i ranije, a pogotovu s ekipom Banovića u posljednjih nekoliko sezona nisu bili dovoljni da me neko u Savezu uzme u obzir - kaže Jurčenko.

Dodaje da je rado prihvatio ponudu za selektorsku poziciju ove godine. 

- Mislim da naša ženska reprezentacija ima mnogo potencijala da u narednom periodu napravi velike rezultate. Nakon što je ekipa koju vodim napravila historijske uspjehe, želim dati svoj doprinos i u reprezentaciji. Moje iskustvo može samo pomoći našem nacionalnom timu, a nikako odmoći - iskren je novi selektor "Zmajića".

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u posljednjim kvalifikacijama za EP napravila je solidan rezultat, a u planu je plasman na naredno prvenstvo.

- Imamo kvalitetan igrački kadar, to je neosporno. Kad još malo poradimo na izboru i konačnom rosteru, nadam se da ćemo napraviti rezultate koje i mi sami, a i publika u BiH očekuje - zaključuje Jurčenko.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.