IZOSTANAK KRALJA

Lebron Džejms definitivno propušta Svjetsko prvenstvo, a razlog je prilično bizaran

Neće biti u sastavu američke reprezentacije

Džejms: Postoji mogućnost da ode na OI. AFP

Avaz Sport

2.4.2019

Ponajbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms (LeBron James) neće biti u sastavu američke reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kini, koju će voditi Greg Popovič (Gregg Popovich), objavio je u utorak američki sportski portal The Athletic, već će se umjesto toga pripremati za sljedeću NBA sezonu i snimati nastavak filma "Space Jam", u kojem će zamijeniti Majkla Džordana (Michael Jordan), koji je bio zvijezda originala.

- Volim Popa i sve što on donosi, ali ovo nije dobro ljeto za mene -  izjavio je Džejms, koji će prvi put nakon 2005. godine propustiti nastup u doigravanju, a vodstvo Los Anđeles lejkersa je pred kraj prošle sedmice odlučilo poštedjeti svoju zvijezdu napora u ostatku osnovnog dijela sezone na izmaku.

Umjesto mogućeg nastupa u Kini i osvajanja jedinog zlatnog odličja i trofeja svjetskog prvaka, koji mu nedostaje, Lebron Džejms će ljeto posvetiti pripremama za drugu sezonu s Lejkersima i angažmanu u "Space Jamu 2", koji će premijeru imati u julu 2021.

Ipak, vlasnik dva olimpijska zlata, iz Pekinga 2008. i Londona 2012., te bronze iz Atine 2004., nije isključio mogućnost nastupa na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

Da, mogućnost za to postoji. Ovist će o tome kako ću se osjećati. Volim Olimpijske igre - izjavio je Džejms za The Athletic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.