INICIJATIVE

Abdulah Skaka o bivšem prvaku Evrope: Bosni smo spremni pomoći, imamo ozbiljnog inozemnog partnera

Tačno je da ne želim gasiti požare izazvane na adresi Kromolj 17, na kojoj je registrirano Udruženje "Royal", kaže gradonačelnik glavnog grada

Skaka: Vratiti dignitet klubu

E. J.

3.4.2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka za naš portal pojasnio je svoju današnju izjavu da "želi pomoći Košarkaškom klubu Bosna, ali ne i gasiti požare izazvane na adresi Kromolj 17".

Naime, na spomenutoj adresi registrirano je Udruženje za unapređenje sporta "Košarkaški klub Royal", a koje već godinama koristi Bosnino ime i grb pošto izvorni KK Bosna već godinama zbog nagomilanih dugovanja ne može legalno poslovati i njegov rad je praktično zamrznut.

Finansijski slom

I sam "Royal" je pretrpio finansijski i rezultatski slom zbog kojeg je klub već na putu za niži rang…

- Tačno je da ne želim gasiti požare na spomenutoj adresi, na kojoj je registrirano Udruženje "Royal". To bi bilo neozbiljno. Jednako je neozbiljno zvanične dopise objavljivati na Facebooku, jer im nismo dali hiljadu, dvije ili tri maraka… U tome ne želimo učestvovati - kaže Skaka.

No, Skaka dodaje da je potpuno drugačija situacija kad je u pitanju Košarkaški klub Bosna.

Konkretni koraci

- Radimo sveobuhvatnu analizu stanja u KK Bosna, ozbiljnu reviziju, i spremni smo poduzeti konkretne korake kako bismo vratili dignitet prvaku Evrope - kaže Skaka.

Na naše pitanje može li Grad finansijski podržati taj projekt, gradonačelnik je odgovorio potvrdno.

- Sposobni smo stati iza takvog projekta sa stotinama hiljada maraka, pogotovo što imamo i inozemnog partnera koji je spreman biti s nama, ako se klub postavi na zdrave noge - rekao je Skaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.