TRENERI

Bajramović otišao, Bašović na klupi

”Studenti” su odavno izgubili šanse za opstanak

Bašović (lijevo): Prihvatio se nezahvalnog posla

E. J.

3.4.2019

Denis Bajramović napustio je klupu Košarkaškog kluba Bosna-Royal.

Trener iz Dubrovnika koji je, uprkos katastrofalnoj situaciji (za naš list je nedavno izjavio da su se u “klubu dešavale nenormalne stvari”), i igračkoj i organizacijskoj i finansijskoj, najavljivao da će privesti posao kraju i ostati do završetka sezone, ipak nije izdržao.

Bez treninga

Kako smo saznali, kap koja je prelila čašu bila je gotovo sedmica bez treninga. Na ovu pauzu sarajevski “Studenti” bili su prisiljeni zbog zauzetosti Skenderije, a ekipi nije osigurana druga dvorana.

Na to se nadovezao katastrofalni poraz od gradskog rivala Sparsa, koji je slavio sa 79 koševa razlike (131:52). Ovakav poraz zaista zvuči nevjerovatno, ali znajući haotično stanje u klubu koji nosi ime i grb bivšeg prvaka Evrope, to i nije previše iznenađujuće.

Serija poraza

Jednostavno, igrački kadar sastavljen uglavnom od doskorašnjih juniora i kadeta, odnosno od onih koji imaju želju da se bave košarkom i nose dres ovog kluba, teško da je više i mogao.

U takvoj situaciji Bajramović je odlučio odstupiti. Nezahvalnog posla da već izgubljenu sezonu privede kraju prihvatio se njegov asistent Sabahudin Bašović.

Trener koji je poznat po radu s mlađim kategorijama tako vodi ekipu u Ligi za opstanak, mada “Studenti” odavno nemaju ni teoretske šanse da izbjegnu ispadanje u niži rang.

Posljednju fazu šampionata Bosna-Royal je otvorio s tri uzastopna poraza, što znači da su u prvenstvenoj sezoni izgubili 22 od 23 odigrana susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.