SARAJEVO Gradonačelnik Abdulah Skaka inicirao sastanak

Grad će pomoći da Bosna nastavi živjeti

Sporazum s KK Royal nije dao očekivane rezultate, zaključeno je na jučerašnjem sastanku

E.J.
13.04.2019 11:57

Skaka: Rješenje na duže staze

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Saka bio je inicijator sastanka sa predstavnicima Košarkaškog kluba Bosna kako bi se našao izlaz iz krize, koja već duži period potresa "Studente", a koja je kulminirala ovogodišnjom blamažom i ispadanjem u niži rang...

Saznali smo da su dogovoreni konkretni koraci, koje obje strane trebaju preduzeti da bi nekadašnji prvak Evrope, sportski ponos Sarajeva, ušao u proces ozdravljenja.

- Ovo bi trebao biti početak procesa čiji je konačni cilj rješenje na duže staze. Bosna bi dobila šansu za novi početak i povratak na mjesto koje joj po imenu i tradiciji i pripada. Jednostavnije rečeno, ljudima želimo vratiti košarku, jer je Bosna zaštitni znak sarajevske i bh. košarke - kaže naš sagovornik, koji je prisustvovao sastanku, ali je želio ostati anoniman.

Naglašeno je da Grad nije u mogućnosti vraćati ničije dugove pa ni Bosnine, ali je spreman pružiti finansijsku podršku i pronaći partnera, zdrav kolektiv, koji bi Bosni pomogao da se nastavi takmičiti i vratiti nekadašnji ugled.

U realizaciju dogovorenog krenut će se odmah, prije svega na definiranju pravnih odnosa i utvrđivanju stanja u KK Bosna, o čijem poslovanju konačnu riječ trebaju dati nadležni organi.

- Očigledno je da sporazum s Košarkaškim klubom Royal nije dao očekivane rezultate, a Grad će učiniti sve da KK Bosna nastavi živjeti. Uporedo s tim, potrebno je provesti reviziju poslovanja KK Bosna - kaže naš sagovornik.

Pojašnjava da ne samo da je klub pod imenom Bosna-Royal ispao u niži rang nego je i KK Royal, kojem je ustupljeno pravo korištenja imena i grba Bosne, postao opterećen značajnim finansijskim dugovima.

Zakazati sjednicu Skupštine 

Sastanku sa predstavnicima Gradske uprave u ime KK Bosna prisustvovali su bivši i sadašnji predsjednik klupske Skupštine Zijah Kadić i Rusmir Ajanović.

Činjenica da su oni dobili poziv za sastanak jasno govori o želji gradskog rukovodstva da se u što kraćem roku sazove sjednica Skupštine KK Bosna, koja je, inače, posljednji put održana još 2017. godine, te da se donesu odgovarajuće odluke.

Komentari

NA VRH