USPJESI

Počeli su kao škola košarke, a sada već postaju ozbiljan klub

Nama rezultat nije bio prioritet, ali jeste pokazatelj da su ovi momci košarkaški napredovali, ističe Emir Halimić, trener i jedan od pokretača GEN-a

Halimić sa igračima: Odličan rezultat sarajevske ekipe

Avaz Sport

19.4.2019

Počeli su kao škola košarke, a sada postaju već ozbiljan klub.

Strpljivim, dugogodišnjim radom sarajevski GEN stigao je do člana A-1 lige BiH, i to u sezoni u kojoj je, oslanjajući se uglavnom na juniore, pretrpio samo dva poraza i plasmanom u finale A-2 lige izborio mjesto u višem rangu, drugom po snazi u bosanskohercegovačkoj košarci.

Veliki uspjeh

- To je veliki uspjeh, ali i nagrada za uloženi trud ovih momaka. Nama rezultat nije bio prioritet, ali jeste pokazatelj da su ovi momci košarkaški napredovali. U tome je najveće zadovoljstvo, i moje i njihovo - ističe Emir Halimić, trener i jedan od pokretača GEN-a.

Dodaje da je još rano govoriti o ambicijama u višem rangu, jer će dosta toga ovisiti o materijalnoj situaciji u klubu, ali kaže da je plan nastaviti s razvojem mladih igrača.

- Promocija mladih igrača jedino je ispravno i logično u našim uvjetima. Razvoj naših talenata jedan je od razloga zašto se bavim trenerskim poslom - kaže nekadašnji bh. reprezentativac.

Savladali Slobodu

Plasman u viši rang izboren je pobjedom u majstorici polufinala nad Slobodom II iz Tuzle, što je bio znak za veliko slavlje igrača i navijača u R-sport centru.

- Veliki broj ljudi na utakmici bio je satisfakcija za mene, znak je to da radimo dobar posao.

Zahvalan sam svima onima koji su nam pomogli, a posebno Predragu Radanu, koji nam je omogućio odlične uvjete u R-centru - kaže Halimić.

U ovoj dvorani GEN će u subotu (18 sati) u finalu A-2 lige ugostiti Gračanicu.

Igrački kadar

Igrački kadar GEN-a čine sljedeći košarkaši: Hamza Begić, Igor Gušić, Emir Osmanspahić, Arijan Radan, Harun Konjić, Omar Kulović, Hamza Međedović, Tarik Huremović, Haris Hasagić, Damir Hamzić, Emir Suljović, Luka Kusmuk, Vuk Kusmuk, Dino Bajramović, Nedim Tihić, Din Kulović, Faris Džuho i Kerim Selak.

Glavni trener GEN-a je Emir Halimić, a njegov asistent je Zoran Kusmuk.


Veliki uspjeh sarajevskog kluba - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.