KOŠARKA Čelik savladao Igman Burch nakon dva produžetka

Dženan Podbičanin za Avaz.ba: Ovo nikada nisam doživio, policija nas je ispratila iz grada

Treća odlučujuća utakmica na rasporedu za vikend

V. Dedić
24.04.2019 22:19

Dženan Podbičanin

Foto: Facebook

KK Čelik je u Zenici nakon dva produžetka savladao Igman Burch 101:95 i izborio majstoricu polufinala doigravanja A1 lige. Izuzetno uzbudljiva utakmica imala je i svoje treće poluvrijeme. 

Nakon utakmice trener gostiju bio je itekako nezadovoljan sudijskim odlukama, ali i ponašanjem domaćeg trenera i navijača.

- Šokiran sam ponašanjem trenera Čelika, znamo se preko 15 godina, a on nas je vrijeđao tokom cijele utakmice. Tu je bilo najmanje košarke, a sudije nisu dorasle zadatku, oni su dozvolili "ratno" stanje na utakmici - rekao je Podbičanin.

Kako kaže trener Igmana, njegova dva igrača iz prve petorke pri povratku u Sarajevo će potražiti pomoć na KCUS, a na kraju je morala intervenirati policija koja je igrače i stručni štab ispratila iz dvorane i grada.

- Jedan igrač na licu ima hematom od udarca, dvojica će potražiti pomoć na KCUS. Navijači su nas čekali ispred, policija nas je morala ispratiti izvan grada - dodao je.

Podbičanin je rekao kako će Igman sve učiniti da treća utakmica prođe bez incidenata i pozvao je stanovnike Ilidže da ih podrže.

- Treća utakmica je na rasporedu za vikend, bit ćemo puno bolji domaćini nego što su oni bili, gledat ćemo da utakmica prođe bez ikakvih incidenata. Pozivam Ilidžu da se probudi i da nas podrže u odlučujućoj utakmici.

Oglasi

Komentari

NA VRH