KOŠARKA

Klipersi šokirali Golden Stejt na njihovom parketu, Hjuston završio posao

Roketsi u drugoj rundi

NBA plej-of: Klipersi u gostima savladali Golden Stejt. AFP

Jasmin Alibegović

25.4.2019

Košarkaši Los Anđeles klipersa savladali su u gostima Golden Stejt 129:121 i tako smanjili na 3:2 u seriji, u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA.

Bio je to pravi šuterski obračun u prve tri četvrtine – Patrik Beverli (Patrick Beverley) i Danilo Galinari (Danilo Gallinari) pogađali su u prvom poluvremenu i tako su nametnuli tok utakmice, a na drugoj strani sve vrijeme je odgovarao Kevin Durant. Gosti su uoči posljednje četvrtine imali 10 poena prednosti. Domaći nisu uspjeli nametnuti svoj ritam do kraja meča pa su Kipersi slavili šokantnu pobjedu.

Najefikasniji kod pobjednika bio je fenomenalni Luis Vilijams (Louis Williams) s 33 poena (12-19 iz igre), uz četiri skoka i 10 asistencija.

Kevin Durant predvodio je poraženi sastav ubacivši lični rekord u plej-ofu s 45 poena (14-26 iz igre), uz po šest skokova i asistencija.

Za razliku od aktuelnih prvaka, Hjuston je završio posao u prvoj rundi doigravanja. Roketsi su savladali Jutu džez 100:93 i zaključili seriju uz skor 4:1.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džejms Harden (James) s 26 poena, dok je kod poraženih potpuno podbacio najbolji igrač Donovan Mičel (Mitchell) ubacio samo 12 poena uz šut 4-22.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.