KOŠARKA

Durent nosio Voriorse do pobjede protiv Hjustona

Ovaj meč označen je kao finale prije finala

Grinu je malo nedostajalo za tripl-dabl, Harden posustao kad je bilo najpotrebnije. Agencije

Avaz.ba

29.4.2019

Košarkaši Golden Stejt voriorsa pobijedili su Hjuston roketse u prvom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 104:100.

Voriorsi su do pobjede došli poslije dosta dramatične završnice i sačuvali su prednost domaćeg terena.

Džejms Harden (James) je bio glavna tačka utakmice, a nije opravdao očekivanja koja je postavio partijama u regularnom dijelu sezone. Dolazio je do poena maltene isključivo s linije penala, dok je na drugoj strani odličan bio Kevin Durent (Durant).

U posljednjoj minuti ušlo se sa plus pet za domaćina, ali je odmah odgovorio Harden košem, uz faul. U narednom napadu je, ipak, Stef Kari (Steph Curry) pogodio trojku i vratio prednost od pet poena svojoj ekipi.

Harden je zatim ostao nečuvan i zakucao za 103:100, napad je bio na Golden Stejt, uz 22 sekunde do kraja.

Roketsi su morali ukrasti loptu i upravo su to učinili, čime su izazvali muk u Orakl areni. Krenuli su u napad, odgovornost je preuzeo Harden, ali se više fokusirao na to da iznudi faul nego da pogodi trojku.

Lopta je poslije promašaja završila u rukama Krisa Pola (Chris Paul), koji je pokušao doći van linije za tri poena, ali je u tom pokušaju nagazio aut-liniju. Iznervirano je prišao sudiji i ostvario fizički kontakt s njim te dobio tehničku grešku – i to je bilo to.

Najbolji akter meča bio je Durent sa 35 poena. Kari je upisao 18, a po 14 su imali Drejmond Grin (Draymond Green) i Andre Iguadala. Grinu je falio po jedan skok i asistencija za tripl-dabl.

Harden jeste postigao 35 poena, ali je pritom šutirao iz igre devet od 28. Erik Gordon (Eric) je postigao 27 poena uz mnogo boljih 10/19, dok je Kris Pol imao 17 poena. Niko više iz ekipe Hjustona nije bio dvocifren.

Drugi meč serije igra se opet u Ouklandu, u srijedu od 4:30 poslije ponoći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.