OSTVARIO SAN

Ovako je zakucavao na plastičnom košu kada je imao pet godina, a danas je NBA zvijezda i svi mu se dive

Pred njim je blistava karijera

Košarka: Od malena za sva vremena. Screenshot

Avaz Sport

3.5.2019

Na društvenim mrežama se pojavio snimak star 15 godina na kojem petogodišnji Luka Dončić uživa u druženju s roditeljima, igra igrice i zakucava na plastičnom košu u svojoj sobi.

Luka Dončić je imao spektakularnu debitantsku sezonu u najjačoj ligi na svijetu. S dvadeset godina oborio je brojne rekorde u NBA i nema sumnje da je pred njim blistava karijera. Za kratko vrijeme postao je ljubimac navijača Dalasa i važi za favorita za osvajanje nagrade za najboljeg rukija sezone.

Snimak iz dokumentarca "SBL - Sport hiljadu lica",koji je zabilježen prije 15 godina, oduševio je region. Lukin otac, Saša Doničić, u to vrijeme je s velikim uspjehom igrao košarku u Sloveniji, pa je riješio da javnost upozna sa svojom porodicom - bivšom suprugom Mirjam i sinom Lukom. 

- Većina ljudi me zna s košarkaških terena, a sada će imati priliku da me upozna u porodičnoj atmosferi. Jedna od naših omiljenih zabava je igranje PlayStationa, kod nas je to porodično takmičenje. Igramo žena, sin i ja, a naravno ko pobjedi dobiva slatke nagrade: čokoladu, tortu ili nešto slično - objašnjava tata Saša dok sin Luka uživa u igranju igrica.

Druženje su nastavili u dječijoj sobi. Na zidu je plastični koš na kom Luka zakucava.

Neću da ga forsiram za košarku, on će sam da izabere ono što mu najviše odgovara. Ako izabere košarku u redu, ako ne, opet u redu... - kaže tata Saša. 

Nema sumnje - napravio je najbolji mogući izbor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.