ASOVI

Vins Karter ruši NBA rekord

Završio svoju 21. sezonu u najjačoj svjetskoj ligi

Karter: Prepoznatljiv i po spektakularnim zakucavanjima

Avaz Sport

5.5.2019

Vins Karter (Vince Carter) izjavio je da planira nastaviti NBA karijeru, što bi ga učinilo rekorderom najjače svjetske košarkaške lige.

Pored 42-godišnjeg Kartera, rekordnu 21 sezonu u NBA ligi proveli su Dirk Novicki (Nowitzki), koji je upravo objavio povlačenje sa parketa, potom Kevin Garnet (Garnett), Robert Periš (Parish) i Kevin Vilis (Willis), a Karteru se pruža šansa da bude prvi koji će ući u svoju 22. sezonu.

Nekad jedan od vodećih NBA košarkaša, sa osam izbora u All-star tim, imao je u regularnoj sezoni prosjek od 17,5 minuta, 7,7 poena i 2,6 skokova u 76 mečeva za Atlanta hokse, koji su šampionat završili s omjerom od 29 pobjeda i 53 poraza.

- Volio bih ostati u Hoksima, ali ćemo vidjeti - rekao je slavni krilni košarkaš, kojem idućeg mjeseca istječe jednogodišnji ugovor s “Jastrebovima”, vrijedan 2,4 miliona dolara.

Karter je prešao granicu od 25.000 poena u karijeri, što ga svrstava među 20 najefikasnijih igrača u NBA historiji. Postao je prepoznatljiv i po spektakularnim zakucavanjima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.