USPJESI

Rezultat za historiju Gornjeg Vakufa

Nošen "žutim tornadom" s tribina, domaćin slavio u majstorici A-1 lige

Slavlje domaćih igrača i navijača. (Foto: A. Mandžić)

D. MAKIĆ

15.5.2019

Košarkaški klub Promo je u majstorici odigranoj u Sportskoj dvorani Donji Vakuf pomeo ekipu Čelika i izborio plasman u najviši rang, Prvenstvo Bosne i Hercegovine. 

Zeničani u trećem susretu finala plej-ofa A-1 lige nisu imali nikakvih šanse pred nadmoćnim domaćinom.

Nošen "žutim tornadom" s tribina, Promo je slavio s ogromnih 30 poena razlike (93:63).

Kapiten Proma Nedim Mustafica briljirao je sa 30 poena i 18 skokova. Dinko Peljto postigao je 20 poena uz 12 asistencija, Admir Džihan imao je 19 poena i deset asistencija. Dino Alkić postigao je 11, Strahinja Jovanović sedam i Rijad Smajlović šest poena.

Donji Vakuf danima je tresla košarkaška groznica, a vjernost publike izabranici trenera Kenana Juge nagradili su do sada najvećim uspjehom donjovakufske košarke.

Promo je pobjedom nad Čelikom u završnici A-1 lige ušao u elitni krug bh. košarke.

Tokom ceremonije dodjele medalja i pehara publika je nagradila poraženu ekipu skandiranjem: "Čelik, Čelik...", a slavljenička atmosfera je "eksplodirala" kada je kapiten Proma Mustafica podigao šampionski pehar.

Tri kluba 

Pobjeda Proma u A-1 ligi znači da su poznata sva tri kluba koja su izborila plasman u najviši rang. To su još ekipe Čapljine i Leotara iz Trebinja, koje su bile najbolji u ligama Herceg-Bosne i Republike Srpske.

Oni bi trebali preuzeti mjesta tri najslabija tima u ovosezonskom Prvenstvu BiH (Studet Mostar, Bosna-Royal Sarajevo, Gradina Srebrenik).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.