USPJESI Promo pomeo ekipu Čelika i postao dio bh. elite

Rezultat za historiju Gornjeg Vakufa

Nošen "žutim tornadom" s tribina, domaćin slavio u majstorici A-1 lige

D. MAKIĆ
15.05.2019 17:44

Slavlje domaćih igrača i navijača

Foto: (Foto: A. Mandžić)

Košarkaški klub Promo je u majstorici odigranoj u Sportskoj dvorani Donji Vakuf pomeo ekipu Čelika i izborio plasman u najviši rang, Prvenstvo Bosne i Hercegovine. 

Zeničani u trećem susretu finala plej-ofa A-1 lige nisu imali nikakvih šanse pred nadmoćnim domaćinom.

Nošen "žutim tornadom" s tribina, Promo je slavio s ogromnih 30 poena razlike (93:63).

Kapiten Proma Nedim Mustafica briljirao je sa 30 poena i 18 skokova. Dinko Peljto postigao je 20 poena uz 12 asistencija, Admir Džihan imao je 19 poena i deset asistencija. Dino Alkić postigao je 11, Strahinja Jovanović sedam i Rijad Smajlović šest poena.

Donji Vakuf danima je tresla košarkaška groznica, a vjernost publike izabranici trenera Kenana Juge nagradili su do sada najvećim uspjehom donjovakufske košarke.

Promo je pobjedom nad Čelikom u završnici A-1 lige ušao u elitni krug bh. košarke.

Tokom ceremonije dodjele medalja i pehara publika je nagradila poraženu ekipu skandiranjem: "Čelik, Čelik...", a slavljenička atmosfera je "eksplodirala" kada je kapiten Proma Mustafica podigao šampionski pehar.

Tri kluba 

Pobjeda Proma u A-1 ligi znači da su poznata sva tri kluba koja su izborila plasman u najviši rang. To su još ekipe Čapljine i Leotara iz Trebinja, koje su bile najbolji u ligama Herceg-Bosne i Republike Srpske.

Oni bi trebali preuzeti mjesta tri najslabija tima u ovosezonskom Prvenstvu BiH (Studet Mostar, Bosna-Royal Sarajevo, Gradina Srebrenik).

Oglasi

Komentari

NA VRH