KOŠARKA

Lijepo je igrati finale, ali je još ljepše osvojiti titulu

Domaćin Široki, kao prvoplasirana ekipa nakon prvog dijela prvenstva, ulazi kao favorit

Trbić: Sarajevski tim gostuje na Pecari. FENA

Avaz Sport

16.5.2019

Košarkaši Širokog Brijega i Sparsa danas počinju finale plej-ofa za prvaka Bosne i Hercegovine. Prvi meč finalne serije, koja se igra na tri pobjede, na rasporedu je danas (20 sati) u dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

Domaćin, kao prvoplasirana ekipa nakon prvog dijela prvenstva, ulazi u finale kao blagi favorit. Oba rivala su samim ulaskom u finale ostvarila jedan od ciljeva, plasman u Drugu regionalnu ABA ligu.

Trener Sparsa Marko Trbić vjeruje da njegov tim očekuje uzbudljiva i kvalitetna finalna serija protiv ekipe s kojom su ove sezone odigrali četiri meča.

- Znamo kako protiv njih moramo igrati, sigurno će početak utakmice odrediti daljnji tok. Ukoliko uđemo motivirani, s većom željom, energijom i koncentracijom, mislim da pobjeda neće doći u pitanje.

Mi smo ove sezone odigrali 60 utakmica, što je, u svakom slučaju, naša prednost u odnosu na protivnika - izjavio je Trbić.

Dodao je da je lijepo igrati finale, ali i da je još ljepše osvojiti titulu. Plejmejker Nemanja Protić, ponajbolji igrač Sparsa, ističe da je atmosfera u ekipi odlična.

- Došli smo do kraja i sada trebamo pokazati maksimum. Mislim da, uz angažman i želju svih momaka, možemo pružiti dobru partiju i pobijediti - istaknuo je Protić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.