Poznat redoslijed biranja na NBA draftu

Lutrija na strani Pelikansa: Vilijamson stiže u Nju Orleans?

Volju za pobjedom donijet ću u bilo koji tim koji me izabere, rekao je 19-godišnji krilni igrač

Avaz Sport
16.05.2019 12:10

Grifin i Gentri: Najviše sreće u lutriji

Foto: AFP

Iako su imali samo šest procenata šansi, Nju Orleans pelikansi dobili su na NBA lutriji glavni ulov, pravo izbora na prvoj poziciji NBA drafta, koji će se održati narednog mjeseca.

Očekuje se da će "Pelikani" na tradicionalnom izboru novih košarkaških nada izabrati najveću zvijezdu američke univerzitetske NCAA lige Zajona Vilijamsona (Zion Williamson), kojem je jedna sezona u dresu Djuka bila dovoljna da "rezervira" jedinicu na draftu.

- Nikad nisam bio u Nju Orleansu, ali ću svoju volju za pobjedom donijeti u bilo koji tim koji me izabere - rekao je 19-godišnji krilni igrač, koji je NCCA sezonu završio sa prosjekom od 22,6 poena i 8,9 skokova.

Iako bi zaista bila senzacija da se odluče za nekog drugog košarkaša, genralni menadžer Pelikansa Dejvid Grifin (David Griffin) i trener Alvin Gentri (Gentry) nisu se u ovom momentu željeli vezati za jedno ime na draftu.

- Ne želim se fokusirati na jednog igrača, ali sjajno je biti na vrhu - rekao je Grifin.

S druge pozicije birat će Memfis grizlisi, s treće Njujork niksi, a s četvrte Los Anđeles lejkersi. U dvije runde bit će izabrano ukupno 60 igrača. 

NA VRH