NBA

Nurkićev saigrač dobit će basnoslovan ugovor

Nurkić i Lilard: Zajedno još najmanje tri sezone

Avaz Sport

22.5.2019

Portland trejl blejzersi dogovorili su novu četvorogodišnju saradnju sa svojim plejmejkerom Demijenom Lilardom (Damian Lillard) vrijednu vrtoglavih 191 milion dolara.

Nakon ispadanja Portlanda iz plej ofa nakon četiri utakmice finala Zapadne konferencije od velikog favorita Golden stejt voriorsa, iz Oregona nam stižu vijesti o novom četvorogodišnjem ugovoru za njihovu prvu zvijezdu. 

Lilard ima još dvije godine ugovora u Portlandu, čime će inkasirati 62 miliona dolara a novo produženje bi mu donijelo šestogodišnji ugovor, koji će biti okončan kada on napuni 34 godine.

Kako javljaju američki mediji, novi Lilardov ugovor će imati opciju koja igraču daje izbor da li će iskoristiti posljednju godinu ugovora ili će postati slobodan agent.

- Pogledajte šta smo uradili ove godine. Igrali smo bez startnog centra Jusufa Nurkića, a bez Si Džej Mekaluma (CJ McCallum) smo ostali u završnici sezone. Uz sve prepreke koje smo imali, završili smo sezonu na impresivan način. Bili smo na korak od velikog finala, a i kad pogledamo realno, imali smo dvocifrenu prednost u tri od četiri utakmice protiv Golden stejta. Mislim da smo uradili dosta dobar posao - rekao je Lilard.

Blejzersi su po prvi put poslije 19 godina igrali u finalu svoje konferencije. Nakon treće utakmice, u javnosti se pojavila informacija da je Lilard igrao sa povredom rebara.

Podsjetimo, Nurkić je prošle godine potpisao ugovor s Portlandom na četiri godine, što znači da bi trebao još najmanje tri sezone igrati u ekipi s Lilardom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.