INTERVJU

Nurkić za kraj sezone o svemu pomalo: Lilard mi je rekao da sam lud

Protekle sezone u NBA ligi imao učinak od 15,6 poena i 10,4 skokova po utakmici

Printscreen

A. Ču. / Avaz.ba

24.5.2019

Jusuf Nurkić u intervjuu za zvanični sajt Portlanda pričao je o prethodnoj sezoni. Govorio je o raznim temama, ponajviše o povredi koja ga je zadesila u finišu.

- Tako je suđeno. Sve se događa sa razlogom. Ne želim se previše vraćati nazad i pričati o tome šta bi se dogodilo dalje u sezoni da sam igrao. Još sam uvijek mlad, vrijeme je ispred mene i bez obzira koliko puta padao, uvijek ustajem i želim biti jači. Takav mi je mentalitet kroz čitav život. 

"Bosnian Beast" je jako brzo ostavio štake, stao na noge iako je imao tešku operaciju. 

- Hodao sam već nakon četiri sedmice nakon operacije, ljudi su se čudili. Bio sam iznenađen što me NBA liga nije testirala na droge. Sve je u glavi. Bilo mi je nevjerovatno kada sam vidio toliku podršku, hvala svima na porukama koje su mi poslali - kazao je.

Njegov Portland u finalu konferencije poražen je od Golden stejta. Prethodno su dobili Denver 4:3 u seriji. Kazao je da je želio i sam istrčati na parket.

- Energija je bila nevjerovatna. Vratilo mi je sve emocije i rekao sam Lilardu: "Čovječe, volio bih da mogu igrati". Igrao bih čak i da znam da bih se ponovo povrijedio. Rekao mi je da sam lud - istakao je Nurkić.

Nurkić je protekle sezone u NBA ligi imao učinak od 15,6 poena i 10,4 skokova po utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.