LJUBLJANA

Višestruki prvak Hrvatske seli se u Sloveniju!

Očekuje se da će Cedevita imati mnogo veću podršku nego u Zagrebu

Cedevita će kao domaćin igrati u Ljubljani. ABA liga

E. J.

31.5.2019

Košarkaška vijest dana definitivo stiže iz Zagreba. Naime, gazda zagrebačke Cedevite Emil Tedeschi odlučio je nakon poraza u finalu prvenstva Hrvatske od gradskog rivala Cibone (0:4 u seriji) preseliti ekipu u Ljubljanu!

Kako su prenijeli zagrebački mediji, višestruki prvak Hrvatske fuzionirat će se sa višestrukim slovenskim šampionom Petrol Olimpijom, koji, međutim, prolazi veliku krizu.  Pretpostavlja se da će Tedeschi biti glavni finansijer i novog kluba koji bi u Ljubljani trebao imati mnogo veću podršku i navijačku bazu nego u glavnom gradu Hrvatske. 

Ova je vijest dobila potvrdu u vidu poziva na konferenciju za medije, na kojoj će u utorak u Ljubljani biti predstavljen projekt zajedničkog kluba.

- S veseljem možemo potvrditi da su u toku pregovori sa slovenskim partnerima u Košarkaškom klubu Petrol Olimpija Ljubljana. Detalje projekta ćemo vam predstaviti na konferenciji za novinare zakazanoj u utorak, 4. juna, u dvorani Stožice u Ljubljani, gdje će o projektu govoriti predsjednik KK Olimpija Tomaž Berločnik i predsjednik KK Cedevita Emil Tedeschi - saopćeno je iz Cedevite koja je do ove godine četiri puta zaredom bila prvak Hrvatske. 

Klub će navodno imati na raspolaganju budžet od 2,5 miliona eura, a preuzet će mjesto Cedevite u regionaloj ABA ligi (Olimpija je ispala iz ovog takmičenja).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.