LJUBLJANA Oglasila se legenda slovenske košarke

Cedevita - Olimpija je projekt na staklenim nogama!

Sagadin tvrdi da je na formiranje kluba evropskog ranga već potrošeno 50 miliona eura, ali bez rezultata

E. J.
09.06.2019 13:11

Sagadin: Nije uvjeren u uspjeh

Čelnici višestrukog prvaka Hrvatske u košarci, ekipe Cedevite, odlučili su zbog slabe podrške u Zagrebu preseliti sjedište u Ljubljanu, gdje će sa posrnulim slovenskim velikanom Olimpijom ubuduće nastupati kao jedan klub.

Iako je Cedevita-Olimpija predstavljen kao aranžman koji bi mogao podići kvalitet košarke u obje države, već se javljaju kritičari koji tvrde da je riječ o projektu na staklenim nogama, prenose zagrebačke "Sportske novosti".

Među njima se nalazi i čuveni slovenski trener Zmago Sagadin, koji kaže da je sve pitanje znanja, što Olimpija u prošlosti nije imala.

- Unatoč velikim finansijskim ulaganjima u svojoj sredini nije znala stvoriti euroligašku ekipu. Iz tog projekta treba izvući najviše što se može i napraviti dobar rezultat u Eurokupu, ali sumnjam da oba kluba za to imaju potrebno znanje, cijeli je projekt u tom pogledu na staklenim nogama - rekao je Sagadin za Siol.net, naglasivši da je ljubljanski klub u posljednih 12 godina na projekt "evropske Olimpije" potrošio 50 miliona eura, ali bez uspjeha. 
NA VRH