KOŠARKA

Šampioni preživjeli petu utakmicu: Golden stejt slavio u Torontu

Stef Kari ubacio 31 poen

AFP

V. Dedić

11.6.2019

Toronto reptorsi nisu uspjeli osigurati titulu u petoj utakmici NBA finala. Oni su na domaćem terenu poraženi od aktuelnih šampiona Golden stejt voriorsa 106:105.

Golden stejt je u ovaj duel ušao pojačan povratkom Kevina Durenta (Durant) na parket. Igrao je Durent nakon skoro mjesec prvu utakmicu, ubacio 11 poena u 11 minuta, ali se opet povrijedio i za njega je sezona vjerovatno završena.

Gosti su vodili cijelu utakmicu, u jednom trenutku imali i dvocifrenu prednost, ipak Toronto je na tri minute prije kraja došao na korak od pobjede, imali su vodstvo 103:97 i bili su na pragu prve titule u historiji.

Onda na scenu stupaju Stef Kari (Steph Curry) i Klej Tompson (Klay Thompson). Kari je prvo pogodio trojku za izjednačenje 103:103, a potom Tompson pogađa za 106:103.

Smanjili su Reptorsi u narednom napadu na jedan razlike, a nakon faula u napadu koji je napravio Demarkus Kazins (Demarcus Cousins) imali su i napad za pobjedu.

Kajl Lauri (Kyle Lowry) je ostao sam u korneru, ali i promašio šut za tri poena.

U redovima Golden stejta Kari je ubacio 31 poen, Tompson je dodao 26, kod Toronta Kavaji Lenard (Kawhi Leonard) je zabilježio 26 poena i uhvatio 12 skokova.

Šesta utakmica finala je na rasporedu za dva dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.