NBA

Entoni Dejvis odlučio: U igri za trejd ostala samo dva kluba

Čelnici Pelikansa počeli su sakupljati ponude za svoju najveću zvijezdu

Dejvis: Velika zvijezda NBA lige. AFP

E. J.

11.6.2019

Los Anđeles lejkersi ili Njujork niksi. To su dva kluba koja je spektakularni centar Entoni Dejvis (Antony Davis) izabrao kao prihvatljive destinacije u slučaju da ga Nju Orleans pelikansi odluče trejdovati u neku drugu NBA sredinu, prenose američki mediji.

Naravno, "Pelikani", prema propisima najjače svjetske lige, mogu košarkaša razmijeniti bez njegovog pristanka (novi klub preuzima ugovor koji je igrač imao sa starim klubom), ali malo ko bi se usudio platiti skupu cijenu za Dejvisa sa saznanjem da bi on već na kraju iduće sezone, kao slobodan igrač, mogao odšetati u drugi klub.

Dejvis je još prošle godine poručio šefovima Pelikansa da će, u slučaju da ne bude trejdovan, aktivirati klauzulu u ugovoru i u junu 2020. postati slobodan igrač, što znači da Pelikansi za njega ne bi dobili nikakvu nadoknadu.

Tada je listu klubova za koje bi bio spreman nastupati na duže staze, odnosno potpisati produženje ugovora, uvrstio Lejkerse, Nikse, Los Anđeles kliperse i Milvoki bakse. No, sada su u igri ostala samo dva tima.

Navodno je novi izvršni potpredsjednik Nju Orleansa Dejvid Grifin (David Griffin) već počeo sakupljati ponude za eventualni Dejvisov trejd. Dejvis (26 godina, 208 centimetara), jedan od najsvestranijih NBA igrača, u ovoj sezoni bilježio je prosjek od 25,9 poena, 12 skokova, 3,9 asistencija, 2,4 blokade i 1,6 osvojenih lopti.

Košarkaš koji je šest puta biran u NBA All-Star tim u idućoj sezoni, prema ugovoru sa Pelikansima, zaradit će 27,1 milion dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.