TRANSFERI

Pešiću stiže pojačanje vrijedno deset miliona dolara

Sa ekipom CSKA osvojio titulu prvaka Evrope

Higins: Četiri sezone u redovima Moskovljana. Euroleague

E. J.

13.6.2019

Američki bek Kori Higins (Cory Higgins) potvrdio je da napušta moskovski CSKA sa kojim je nedavno postao prvak Evrope, prenosi Eurohoops.

Jedan od najzaslužnijih košarkaša za osvajanje titule prvaka Evrope na nedavnom finalnom turniru Eurolige u španskoj Baskoniji kao slobodan igrač na kraju sezone će pojačati redove ekipe Barcelone. To je potvrdio nakon što je sa ruskim klubom osvojio i regionalnu VTB ligu.

- Čim se završila utakmica zagrlio sam saigrače i oprostio se od njih. Zahvalan sam im na svemu - izjavio je 30-godišnji Higins.

U 32 ovosezonska nastupa u Euroligi, Higins je bilježio prosječno 14,9 poena i 2,2 skoka za 25,2 minute. Posljednjih šest sezona Higins nastupa u Evropi, od toga četiri u CSKA, nakon što je kraći period bio u NBA ligi (ukupno 44 nastupa za Šarlot hornetse između 2011. i 2013. godine).

U Barci, koju vodi bivši igrač i trener sarajevske Bosne Svetislav Pešić, čeka ga ugovor vrijedan čak 10,5 miliona dolara za tri sezone. Španski mediji navode da je to drugi najveći ugovor u tamošnjoj košarci, skuplji je samo bek Reala iz Madrida Serhio Ljulj (Sergio Llull).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.