NBA

Durant se na parket vraća tek 2020. godine

Zbog povrede Ahilove tetive sjajni košarkaš podvrgnut operaciji

Durant: Povreda u petom meču finala. AFP

E. J.

13.6.2019

Velika zvijezda NBA lige Kevin Durant zbog teške povrede Ahilove tetive u petom meču finala protiv Toronto reptorsa ne samo da će propustiti ostatak finalne serije (Reptorsi vode 3:2 u seriji na četiri pobjede), nego se predviđa da će pauzirati i veći dio iduće sezone.

Sjajni strijelac, koji je možda i ključni igrač aktuelnih NBA prvaka, potvrdio je da je operisan.

- Zahvalan sam na svim porukama podrške. Želio sam da pomognem saigračima u pohodu na treću uzastopnu titulu. Jednostavno se ovo desilo i ponosan sam što sam dao sve od sebe i što su moja braća pobijedila - napisao je Durant (30) na Instagramu.

Mnogi predviđaju da je ovo Durantov oproštaj od dresa "Ratnika", jer se očekuje da će on iskoristiti klauzulu o raskidu ugovora sa Golden stejtom i postati slobodan igrač u julu. Zainteresirane ekipe navodno neće pokolebati niti Durantova povreda.

Svestrani krilni košarkaš (208 centimetara) dva puta je sa Voriorsima bio NBA prvak (2017, 2018) i to kao najbolji (MVP) igrač finala. Prije pet godina bio je proglašen za najboljeg igrača sezone. Ima četiri titule najboljeg strijelca lige, šest izbora u idealnu NBA petorku i deset nastupa za All-star tim.

U tekućoj sezoni bilježio je prosjek od 26 poena, 6,4 skoka i 5,9 asistencija.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.