NBA

Za povrijeđene igrače Voriorsi spremni platiti više od 400 miliona dolara!

Durant: Očekuje ga duža pauza. AFP

E. J.

16.6.2019

Dvojica ponajboljih košarkaša svijeta zakoračit će idućeg mjeseca povrijeđeni na tržište slobodnih igrača u NBA ligi. A uprkos teškim povredama, njihov aktuelni klub Golden stejt voriorsi pokušat će ih zadržati po svaku cijenu, makar to značilo i ponuditi im maksimalne ugovore.

- Prema mojim saznanjima i razgovorima sa ljudima iz organizacije Voriorsa, njihova je namjera da ponude maksimalne petogodišnje ugovore Kevinu Durantu i Kleju Tompsonu (Klay Thompson) - izjavio je ESPN-ov košarkaški ekspert Brajan Vindorst (Brian Windhorst).

Voriorsi su pretrpjeli senzacionalan poraz u ovogodišnjem finalu NBA plej-ofa protiv Toronto reptorsa (2:4 u pobjedama). Što je još gore, njihove dvije velike uzdanice, uz Stefena Karija (Stephen Curry) svakako vodeći igrači “Ratnika”, fantastični šuteri Durant i Tompson, zadobili su teške povrede.

Bek Tompson (31) u šestoj utakmici finala postigao je 30 poena prije nego što je bio prisiljen napustiti parket zbog povrede ligamenata i očekuje ga višemjesečna pauza. Prethodno se u petom meču povrijedio krilni igrač Durant (31), koji je operisao Ahilovu tetivu te je pitanje da li će uopće zakoračiti na parket u idućoj sezoni.

Međutim, “Ratnici” su odlučni da na okupu sačuvaju ekipu koja je u posljednjih pet godina igrala isto toliko finala te osvojila tri titule (2015, 2017, 2018).

Prema NBA propisima, “Ratnici”, kao matični klub, obojici igrača mogu ponuditi ugovore na po pet godina s tim da je Durant dobio 221 milion dolara, a Tompson 190 miliona.

Ova bi dva ugovora drastično podigla troškove Voriorsa, ali bi oni to mogli podnijeti jer sele iz Oklenda u novu dvoranu u obližnjem San Francisku, što će značajno povećati prihode kluba. Nova dvorana, "Chase Center", imat će kapacitet od 18.000 mjesta.

4

puta je Durant bio  najbolji strijelac NBA lige

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.