NBA

Lejkersi nikad više neće osvojiti titulu!

Bol: Predviđa sunovrat slavnog tima

E. J.

16.6.2019

Lavar Bol (LaVar Ball), otac Lonca Bola (Lonzo), jednog od trojice košarkaša koje su Lejkersi u trejdu ustupili Nju Orleans pelikansima u zamjenu za veliku NBA zvijezdu Entonija Dejvisa (Anthony Davis), izjavio je da je ekipa iz Los Anđelesa pogriješila što se odrekla njegovog sina.

- Ovo je biti najgori potez u historiji Lejkersa, oni nikada više neće osvojiti titulu - rekao je za ESPN Lavar Bol, koji je poznat po kontroverznim medijskim istupima. 

Sušne sezone

Lejkersi imaju 16 NBA titula (više su u NBA historiji osvojili samo Boston seltiksi, 17), ali posljednju još 2010. godine. Od 2013. nisu čak dogurali niti do plej-ofa. No, nadaju se da će stvari krenuti naprijed, jer Dejvisa u Los Anđelesu čeka ponajbolji NBA košarkaš u proteklih petnaestak godina, krilo Lebron Džejms (LeBron James).

To znači da će Lejkersi u narednoj sezoni imati dvojicu od trojice najboljih NBA igrača u historiji, kad je u pitanju statistička efikasnost (Džejms 27,6 bodova po meču, Dejvis 27,4). U prošloj sezoni, Dejvis (26) bilježio je prosjek od 25,9 poena, 12 skokova i 3,9 asistencija, a 35-godišnji Džejms 27,4 poena, 8,5 skokova i 8,3 asistencije.

Glavni favoriti

Kladionice su Lejkerse odmah promovirale u glavne favorite za titulu u idućoj sezoni, mada njih tek očekuje kompletiranje igračkog kadra, odnosno angažiranje igrača sposobnih da budu adekvatna podrška Džejms i Dejvisu.

No, Bol tvrdi da oni neće sklopiti tim šampionskog kalibra, čak smatra da će doživjeti debakl. Naravno, u prvi plan je istakao svoje sinove, Lonca (21), te mlađe Lianđela (LiAngelo, 20) i Lamela (LaMelo, 17), koji tek treba da se dokažu na profesionalnoj sceni.

- Lejkersi su slomljeni, ali ih je makar moj sin napustio prije nego što sve eksplodira. Ja sam im dao šansu, rekavši im da ako dovedu braću Bol mogu da prežive. Sada su ih pustili... Bit će to hladni dani za njih u paklu - poručio je Lavar Bol.

Lonco Bol (21), koji igra na poziciji plejmejkera, za dvije sezone odigrao je 99 utakmica u dresu Lejkersa uz prosjek od 10 poena, 6,2 skoka i 6,4 asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.