AMERIKA

Džanan Musa počeo pripreme za novu sezonu: Želim biti spreman za veliku scenu

Za dragulja iz Bihaća nema odmora

Musa: Već godinu živi u Bruklinu. Arhiv

Avaz Sport

17.6.2019

Jedan od najuspješnijih bh. košarkaša i reprezentativac Džanan Musa uveliko se sprema za novu NBA sezonu. Dragulj iz Bihaća izabran je na NBA draftu od Bruklin netsa, ali je veći dio sezone proveo igrajući za Long Ajland netse. 

Musa je u razgovoru za "Nets Daily" naglasio da je razlika samo u kvaliteti igrača, a da su treninzi skoro pa isti. 

- Čudo je koliko su treninzi slični, koliko su treneri slični. Skoro nema nikakve razlike kad treniram s Bruklinom ili Long Ajlandom. Naravno, tu je samo razlika u kvaliteti igrača i publike na utakmicama, ali ono što se radi u Long Ajland netsima je odlično jer će Bruklin sigurno profitirati od svega - rekao je Musa.

Bh. košarkaš već godinu živi u Bruklinu skupa sa svojim bratom Džennisom. Kako kaže, navikao je na život u jednom od najvećih gradova svijeta.

- Istražio sam Bruklin na neki svoj način. Guglao sam mjesta na koja bih išao kada sam tek došao ovdje. I kada sam se smjestio, rekao sam sebi idem sada u Dumbo (poznati dio Bruklina). Osjećam da sam potpuno duga osoba i da sam napredovao nakon prve godine ovdje. Kada šetam sa svojom porodicom, osjećaj je zaista poseban jer shvatim da volim ovaj grad i sretan sam što sam tu - istakao je Musa. 

Prisjetio se prošlogodišnjeg drafta kada je odlučeno o njegovoj karijeri. 

Bio sam smiren tokom cijele noć, sjedio sam tu sređen od glave do pete i bilo je sve super. No, kada je kamera počela mene snimati, krenuo sam plakati. Ne znam zašto. To su bile ogromne emocije, veliko zalaganje i rad tokom svih ovih godina. Bio sam toliko ponosan na sebe i što sam mogao reći da igram u NBA što je moj san od samog početka - rekao je bh. košarkaš. 

Naglasio je da za njega nema odmora pošto će već narednog mjeseca put Las Vegasa, gdje će igrati Ljetnu ligu. 

Želim da sam spreman za veliku scenu. Bio sam kratko u domovini, ali su pripreme za mene već počele i nema odmora - zaključio je Musa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.