TRENERI

Duško Vujošević na klupi Kluža

Vujošević: Bh. klupu napustio prošlog avgusta

E. J.

18.6.2019

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević poslije pauze vraća se trenerskom poslu. Kako prenosi B92, Vujošević (60) preuzeo je rumunsku ekipu Kluža sa kojom je potpisao ugovor na jednu godinu.

Vujošević je imao zvaničnu promociju u Rumuniji, a kako je najavljeno, on će imati ulogu trenera koordinatora prvog tima. 

- Zaista sam sretan što sam došao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ponudu, ali poslije svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je predstavio lično moj bivši igrač Aleksandar Rašić, uvidio sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou.

Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog štaba sa kojim ću raditi. Veći dio ekipe bit će sačinjen od potpuno novih igrača. Samo oni sa pobjedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate - izjavio je Vujošević.

Ranije je Vujošević vodio beogradske rivale Partizan i Crvenu zvezdu, italijanske Brešu, Pistoju i Pezaro, ruski CSKA iz Moskve, francuski Limož, kao i tri reprezentacije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na klupi "Zmajeva", Vujošević je bio od marta 2017. do avgusta 2018. godine, kada je podnio ostavku zbog zdravstvenih problema i ovo mu je prvi angažman nakon pauze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.