BRUKLIN NETS

Zvanično: Musa od naredne sezone s Durantom

Durant je, pak, objavio kako će u Netsima nositi dres s brojem 7

Durant: Propustit će gotovo cijelu sezonu. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

8.7.2019

Bruklin netsi zvanično su objavili kako su od nedjelje Kevin Durant i Kajri Irving (Kyrie Irving) postali njihovi igrači i igrat će s našim Džananom Musom.

Durant je u Netse došao iz Golden stejt voriorsa, za koje je nastupao protekle tri sezone i osvojio dva naslova prvaka (2017., 2018.) te je u oba navrata izabran za najkorisnijeg (MVP) igrača finala, dok je ove godine propustio veći dio doigravanja zbog ozljede Ahilove tetive. Kako bi pomogao momčadi u finalu protiv Toronto reptorsa, Durant se vratio na teren u petoj utakmici samo da bi obnovio ozljedu pa se očekuje kako bi mogao propustiti čitavu sezonu 2019/2020.

U zamjenu za Duranta Netsi su u Voriorse poslali svog najboljeg igrača prošle sezone Dianđela Rasela (D'Angelo Russell).

- Kevin je prvak i jedan od najboljih košarkaša uopće. Njegovim dolaskom možemo se takmičiti s najboljima u ovoj ligi - objavio je generalni menadžer Netsa Šon Marks (Sean).

Durant je, pak, objavio kako će u Netsima nositi dres s brojem 7 iako je od svoje 16. godine u svim ekipama za koje je igrao nosio dres s brojem 35.

Irvinga (27) su 2011. kao prvog na "draftu" izabrali Klivljend kavaljersi s kojima je 2016. godine osvojio naslov prvaka, a prije dvije sezone je prešao u Boston. Ovoga je ljeta postao slobodan igrač i odlučio je prihvatiti ponudu Netsa i potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 141 milion dolara.

Netsi su objavili kako su njihovi novi igrači centar Diandre Džordan (DeAndre Jordan, 31), koji je dva puta u karijeri bio najbolji skakač lige u vremenu dok je nosio dres LA klipersaa (2014., 2015.) te branič Taurin Prins (Taurean Prince).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.