KOŠARKA Profesionalni kamp počinje sutra u glavnom gradu BiH

Dolazak najavilo 28 igrača: U Sarajevu se dešava ozbiljna priča

Avaz Sport

Kamp će voditi poznata trenerska imena

Foto: FENA


Profesionalni košarkaški kamp "Professional Basketball Camp Kaspersky" bit će održan od 25. do 29. jula u dvorani "R Sport Centar" u Sarajevu. Glavni organizator kampa i bivši kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Samir Avdić naglašava da je prošle godine na kampu učestvovalo 28 igrača, od kojih je 16 pronašlo angažman.

- Ove godine isti broj prijavljenih će kroz treninge i utakmice pokazati šta znaju, a svi zainteresirani će moći gledati njihov rad putem videolinka. Kamp svake godine pokušavamo dići na viši nivo i drago mi je što mogu reći da u tome uspijevamo. 

Prošle godine svi igrači su otišli zadovoljni, a mnogi su našli angažman. Nadam se da će se i ove godine desiti isto. Imat ćemo igrače iz cijelog svijeta te naravno BiH i zemalja regiona - rekao je Avdić, prenosi Fena.

Kamp će voditi treneri Muamer Taletović, Dragan Petričević i Adis Bećiragić. Taletović je istaknuo da polaznici kampa imaju fantastične uslove za rad, te da je prošle godine urađen ozbiljan posao.

Petričević naglašava da već godinama radi na sličnim kampovima u inostranstvu, te da sa sigurnošću može kazati da se u Sarajevu "dešava ozbiljna priča".

- Sama činjenica da je 16 od 28 igrača prošle godine pronašlo angažman u ozbiljnim klubovima pokazuje da je ovo nešto što moramo da cijenimo, te da u regionu, ali i u Evropi postoji veoma mali broj ovakvih kampova - kazao je Petričević.

Učesnici kampa će biti podijeljeni u četiri tima koje će predvoditi Petričević, Taletović, Bećiragić i Kvim Gomez (Quim) iz Španije.

Podršku kampu dali su i Nenad Marković, Nihad Đedović, Edin Bavčić, Damir Krupalija, Feliks Kojadinović te brojni drugi igrači, skauti i agenti.

NA VRH

Podijeli članak na