ITALIJA

"Zmajići" na popravnom: Protiv Turske za mjesto među osam

Mulić: Najefikasniji bh. igrač. FIBA

E. J.

13.8.2019

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u svojoj prvoj sezoni po povratku u najviši rang Evropskog prvenstva (A-divizija) upisala tri teška poraza u grupi D na turniru u italijanskim Udinama.

”Zmajići”, koje vodi selektor Admir Prašović, u prvom su meču pretrpjeli debakl protiv Francuske (38:102), potom su nas razbili i Grci (77:43), da bismo grupnu fazu zaključili neuspjehom i protiv Srbije (61:77).

No, zahvaljujući sistemu takmičenja u kojem u eliminacije prolazi svih 16 selekcija iz četiri grupe, šansu za popravni naši kadeti (do 16 godina) imat će danas u osmini finala protiv Turske (14.15 sati). Pobjednik grupe C apsolutni je favorit, ali je na bh. košarkašima da im pokušaju pružiti što jači otpor i poprave utisak u odnosu na prethodne mečeve.

Pobjednici osmine finala nastavljaju borbu za medalje, poraženima slijede dueli za opstanak (tri najslabije ekipe ispadaju u Diviziju B).

Inače, nakon tri meča naš najefikasniji igrač je Zinedin Mulić sa ukupno 25 poena, najviše skokova imao je Vuk Bojanić (16) te najviše asistencija Nikola Ješić (9).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.